Om IBS iFokus

IBS är en tarmsjukdom som kan vara mycket plågsam och handikappande. Här finns det en samlingsplats för oss som lider av en denna sjukdom. Alla är välkomna att diskutera, fråga och lära sig mer om diagnoserna och de olika hjälpmedel som finns till hands.

Mitt namn är Julia. Jag har lidit av dyspepsi (känslig mage) hela livet, men det var inte förrän i slutet av 2013 som jag började få problem med IBS (känslig tarm). Det började med diarré minst en gång i veckan utan några andra bekymmer fram tills alla hjärtans dag 2015. Då bröt det ut på riktigt med magsmärtor och allt vad det heter. Jag påbörjade olika dieter för att se vad som triggade sjukdomen i matväg och kom fram till att jag inte tål majsstärkelse och sojaprotein efter att ha testat stenålderskosten ett tag. Efter det har jag mått väldigt bra och har endast haft problem om jag inte läst ordentligt i innehållsförteckningen på matvarorna eller om jag stressat för mycket. Imodium har blivit min ständiga följeslagare och jag måste alltid dubbelkolla en extra gång om innehållet på restaurang, annars kan jag leva ett relativt normalt liv trots min IBS.

Läs igenom iFokus skrivregler samt kategoriförklaringarna innan du postar något. Vill du ha tillgång till den dolda kategorin? Lämna en kommentar här för att få tillgång.

Hoppas att ni ska trivas!
- Sajtvärd Gapskrattar

Värd

Avatar för Lia

Medarbetare