Medlemmar

Presentationer

2016-02-15 23:27 #0 av: Lia

Här har du chansen att presentera dig själv, så vi kan lära känna varandra lite bättre!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-02-16 18:01 #1 av: Lia

Mitt namn är Julia, jag är 22 år gammal och jag har haft min diagnos sen slutet av 2013 ungefär. Jag tycker om att simma, umgås med pojkvännen och vovven, shoppa och hänga här.

Här på iFokus är jag sajtvärd för Vänskap, Goth, Borderline, IBS och Depression iFokus.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-02-17 20:31 #2 av: Fridaaaa

Frida heter jag, är 25 år gammal.
Läser till förskollärare :) 

Bor ute på landet med sambo och djur. Är det bästa som finns. Gillar inte stressen mm som lätt blir i stan. Föredrar lugnet på landet :) 

Intressen är djuren, fotografering, datorn mm :)

Bloggar (finns i min signatur).  Vilket jag tycker är roligt :) 

Gillar rock, döskallar, nitar, leopard/zebramönster, ugglor, lite smått & gott helt enkelt! Har ni frågor,är det bara att ställa dem :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2016-02-22 16:37 #3 av: fridelfina

Hej.
Jag har ibs som diagnostiserades för ca 2 år sen. Jag har "blandsorten". Använder mig av fodmap för att hålla koll på magen. Funkar rätt bra. Trycker att magen tål "problem-mat" bättre när jag skött mig ordentligt en längre tid, så jag rekommenderar att testa.

Övrigt; tvåbarnsmamma (dock är båda myndiga nu sen en dryg vecka), gift (träffade maken för 28 år sen typ), bor i hus på "landet" i Stockholms yttre områden mot Sörmland till.....

   
Anmäl
2016-02-22 16:44 #4 av: Fransu

Jag är 38 år, bor med min man och två hundar. Jag utreddes för min jobbiga mage 2009-2010. Läkaren körde uteslutningsmetoden. Han misstänkte IBS redan från början, men jag fick genomgå en massa prover och undersökningar för att utesluta allvarligare sjukdomar. Det var skönt att veta att mina besvär är ofarliga. Svårt att tro när jag ligger på golvet och vrider mig i smärtor för det känns som tjocktarmen är på väg att spricka.

"Grief is like the ocean; it comes on waves ebbing and flowing. Sometimes the water is calm, and sometimes it is overwhelming. All we can do is learn to swim."

Anmäl
2016-02-22 18:22 #5 av: [Túrwen]

26 år gammal. Har alltid haft mag och tarmproblem.. även när jag var liten innan jag lärt mig tala körde mina föräldrar in mig på akuten för att min tarm inte kunde bryta ner maten och jag drogs med ständiga förstoppningar. Fram till att jag var 21 åkte jag regelbundet in på sjukhuset för att ta prover och få nya recept på laxermedel för att läkarna inte kunde hitta något fel eller inte såg mitt problem som tillräckligt allvarligt. Gick till ny läkare efter 10 dagars uppehåll av toalettbesök och fick råd om LCHF.. mina magproblem löstes nästan helt samtidigt som jag gick ner ett par kilon och kan inte säga att jag någonsin mått bättre. Krävs dock väldigt små avsteg för att jag ska lida oerhört mycket av mina problem så pass att jag måste ligga i fosterställning i flera timmar tills dess att smärtan är över. Läkaren sa att jag har IBS eftersom att han inte kunde identifiera annan tarmsjukdom. 

I övrigt är jag student som gör min sista termin på universitetet, har tre jobb och på fritiden tycker jag om att se på serier, löpning och att syssla med mina fandoms. 

Anmäl
2016-02-25 00:56 #6 av: [Kakan23]

Jag är en glad tjej på 19 år som heter Annet o jsg fick min diagnos nyss faktist denna vecka så är färsk inom detta problem område.
Älskar vara med min familj då med min sambo på 27 år o våra fyra marsvins killar.
Sen har jag även en kanin då är mest min <3

Anmäl
2016-03-15 10:18 #7 av: [tk1971]

Ja, jag är då 45 år, bor i Småland med min sambo sedan 12 år och en liten hund som är mitt lilla gryn. Jag har alltid haft krångel med min mage, ända sedan jag var liten. Jag minns att jag som barn hade fruktansvärda koliksmärtor i magen rätt ofta och det innebar att jag måste hitta en toalett omedelbart. Jag var på en utredning för några år sedan och fick diagnosen IBS. Min mor kallar det dock för "nervös mage" Skämtar

Vi med IBS brukar ju rekommenderas att äta mycket fiber. Jag har verkligen försökt med det, ätit fullkornsprodukter och en massa konstiga hälsokostprodukter och bulkmedel, men jag tror faktiskt att den rekommendationen gjorde min mage sämre. Nu har jag övergått till att äta LCHF-kost. Jag tycker faktiskt att min mage blivit lugnare av det.

Anmäl
2016-03-15 14:15 #8 av: Lia

#7 Oftast brukar man faktiskt rekommendera IBS-patienter att undvika fibrer. Tarmarna är ju redan känsliga, så det gör det värre liksom.

Välkomna!

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-03-22 23:43 #9 av: isla

Emelie heter jag och har haft min IBS-diagnos sedan någon gång i början av 2000-talet (minns inte exakt när jag fick diagnosen). Bor i ett litet samhälle, en bit utanför Oslo, tillsammans med sambo, två hundar och en katt. Pluggar IT och jobbar som personlig assistent.

Ang fibrer, så var det något som rekommenderas när jag fick min diagnos och jag fick dricka äckliga fiberpulver, som skulle blandas med lite vatten och snabbt sköljas ner. Inte nog med att min mage slog bakut, jag kräktes upp det lika fort som jag försökte få ner det. Ett helvete rent ut sagt! Idag håller jag mig så långt ifrån fibrer som möjligt och lever mer på fett och proteiner, något magen mår betydligt bättre av.

Anmäl
2016-04-22 16:54 #10 av: emelieaakesson

Jag heter Emelie och är 21 år gammal. Jag har alltid haft mycket ont, i flera olika delar av kroppen förutom magen. I juli förra året fick jag åka in akut och opererades även för en misstänkt blindtarmsinflammation. Det visade sig att blindtarmen var frisk och magsmärtorna, kombinerat med de nya smärtorna från operationssåren, fortsatte. Jag fick ta ett antal prover till och från under hösten vilka visade olika från gång till gång. När jag äntligen fick komma till en mag-tarmspecialist bokades det in kolo- och gastroskopi samt att jag fick ett antal mediciner för att "stå ut med smärtorna under tiden". Undersökningarna visade inga tecken på inflammation och därför fick jag diagnosen IBS med instruktionerna att jag "måste lära mig att stå ut med smärtorna och inte undvika att göra saker bara för att de gör ont" och att "det är inte så konstigt att du får symtom som feber av smärtorna, det är väldigt ansträngande för kroppen, du kan till och med svimma av smärta". Jag pluggar för tillfället på högskolan 100 % samt tränar och tävlar i idrott. Jag har halkat efter mycket i skolan och knappt kunnat träna något pga att jag mått dåligt, trots detta fanns det enligt läkaren inte på kartan att jag skulle kunna bli sjukskriven, det är ju bara "lite magsmärtor". Om det inte vore för att jag har ADHD, autism, diafragmabråck och problem med undervikt hade jag hållit med. Problemet är att alla dessa diagnoser påverkar varandra vilket förstärker alla problem.
Förlåt för den långa texten, kändes så skönt att få skriva av sig bara.

Anmäl
2016-07-26 13:41 #11 av: Emellaya

Hej!

Jag har nyligen börjat följa den här sidan på Ifokus. Jag heter emelie, 26 år, och har haft problem med magen sedan en lång tid, men fick någon typ av diagnos 2011. Har länge haft problem med stress, både yttre stress men även inre som när man känner att det finns förväntningar på en själv. Så det behövdes bara en utlösningsfaktor och den kom av att jag mådde dåligt efter att ha blivit dumpad. När jag var yngre blev jag dålig av fet mat på helgerna och tog imodium i förebyggande syfte om jag skulle ut på kvällarna. Toalettrutinerna har alltid tagit tid för mig. Det behöver planeras in då det ändå tar mer än en timme sammanlagt per dag. Mina problem går i perioder. I grunden använder jag mig av receptfri medicin mot sura uppstötningar och gaser. Sedan kan jag bli mer sjuk och få problem med illamående och diarèe. Just nu har jag problem med förstoppning och det är nytt för mig. Har haft problem med förstoppning (uppblåst med gaser och svårt att gå på toa) i två veckor nu och trots att jag prövat flera laxeringsmedel så kommer förstoppning tillbaka. Har just nu fått utskrivet anti-depressiv tabletter som kan användas för att behandla IBS. får se hur den här perioden slutar, kan ju bli aktuellt med någon diet.

Jag tycker att Rawfood är häftigt och tänker att jag ska ta lite knep från den dieten.  Mer om mig som person; jag är väldigt intresserad av sång och musikal samt hundar. Jag tillbringar mycket tid framför hundar.ifokus men jag  har inte någon egen hund. Jag har sjungit mycket i kör och ska ta upp sången igen. Jag tycker om att resa och se mig omkring på nya platser. Samt film mys med sambon. 

Testar mig fram på jobbfronten och försöker hitta mig själv. 

Anmäl
2016-08-08 09:13 #12 av: Mooniq

Monica, bor i Munkedal på västkusten. 50 år gammal. Har haft magproblem i hela mitt liv. Mycket skam, smärta, hatat mitt utseende pga svullen mage -i övrigt sett ut som en pinne i min ungdom. För många år sen (35 år sen)  fick jag en klapp på axeln av en läkare som kom med diagnosen - vissa saker får man lära sig att leva med.. *suck*. 

För snart 10 år sen började jag läsa om kost o näring på amatörnivå, internet är ett hav av  kunskap och man lär sig fort att sålla.

En helvetesnatt med IBS hittade jag Annika Dahlkvist - läste, noterade och dömde. Dravel - tänkte om - testade och var frisk på 3 dygn. (9 år sen)

jag har fortsatt att läsa och för några år sen hittade jag info om MSM organiskt svavel och testade det med mycket gott resultat på hår, hud och mage

I vintras hittade jag bra artiklar om svavelbrist & jodbrist - har nu även plussat in det i min vardag och nu kan jag äta lite av vissa saker / livsmedel jag absolut inte kunnat äta utan reaktion för  bara 1 år sen. Väl värt att läsa om jod och selen, speciellt om man inte äter fisk & skaldjur i sin vardag.

IBS är problem med många olika varianter - jag har kartlagt mig själv under många år och numera är jag frisk. Jag vet vad jag kan och inte kan äta utan problem. och numera finns mer hjälp att få än vad som fanns när jag var yngre.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.