Smärta och obehag

Utredning av mage

2016-02-24 12:11 #0 av: Erik J

Hej

Jag postade detta inlägg under "mag- och tarmsjukdomar" men fick inte så mycket respons. Så jag postar det här också och ser om responsen blir bättre.

Jag har haft dålig mage nästan så länge jag minns. När jag var 14 fick jag magkatarr diagnostiserat, men när jag flyttade hemifrån vid 20 års ålder började min problem på riktigt. Jag har varit hos läkare många gånger med min mage men ingen har satt igång en utredning. Men i veckan gick jag till läkaren igen efter att ha bajsat blod och då berättade jag min maghistoria och läkaren satte igång en utredning direkt. Jag misstänker själv att jag har IBS eftersom jag känner igen alla symtom. Ett av mina största problem är att jag bajsar 4-6 gånger om dagen och speciellt på förmiddagen, då kan jag bajsa 3-4 gånger på två timmar. Dessutom behöver jag ofta bajsa inom en timme efter lunch och middag och när jag känner att det är på gång måste jag vara på toaletten inom några minuter. Någon som känner igen sig i detta och kanske kommit tillrätta med det på något sätt? Jag har fått inolaxol utskrivet. Det har jag ätit förr med viss framgång. Jag drömmer om att bara bajsa en gång om dagen  men vet inte hur jag ska nå dit.

Jag vill även påstå att det satt sig i huvudet på mig, eftersom jag alltid vill ha koll på var det finns toaletter om jag med familj är någon annan stans än hemma. Min sambo säger att jag har tvångstankar när det kommer till att bajsa. Vet jag inte vart toaletter finns blir jag stressad av det och börjar så klart direkt känna att jag blir nödig. Detta har lätt till att jag ibland skippar att äta, för att slippa bli nödig om vi ska iväg någonstans där jag inte vet vart eller om det finns toaletter. Dessutom går jag och försöker tömma innan vi ska iväg även fast det inte kommer något. Jag har funderat på kognitiv beteendeterapi angående detta.

Vill tillägga att läkaren precis ringde och sa att alla mina prover ser bra ut, vilket är skönt. Dock ska jag öka doseringen av inolaxol i två veckor framåt nu. Blir det inte bättre då ska jag återkomma till vårdcentralen igen.

Anmäl
2016-02-28 19:41 #1 av: fridelfina

Testat LCHF nån gång? Mängden avföring minskar och iallafall jag behövde bara gå en gång om dan, eller tom mer sällan. Vet inte om det gäller alla förstås, men värt att testa kanske?

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.