Behandlingar

Ibs som satt sig i huvudet....

2018-02-21 08:47 #0 av: kalleknuts

Hej, jag skulle behöva tips.
Jag har stora problem med att åka till ställen där jag inte ver om det finns en toalett, jag är rädd helt enkelt för att inte hinna till toan. Detta har satt sig enormt i mitt huvud så det blir nästan att jag isolerar mig lite.
Hemma går det hur bra som helst men när vi ska iväg någonstans så vänder det sig direkt i magen och jag blir lös i magen och får panik för att åka iväg.
Finns det några fler som mig? Är det någon som har några tips?

Mvh

Anmäl
2018-02-21 11:53 #1 av: Lia

Jag är likadan, ser alltid till att ha mediciner med mig och en plan om jag behöver gå på toa. Dessvärre har jag inga andra tips. Men jag har börjat med proibs nu och ska se om det kanske hjälper.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2018-02-21 11:59 #2 av: kalleknuts

Jag har precis börjat med proibs med :)
Hoppas det kommer hjälpa

Anmäl
2018-03-21 10:51 #3 av: Novachan

Samma här, dock inte lika orolig om man ska iväg någonstans där det finns skog och sådant... Men toaletter finns nästan överallt, allmänna, samt kan det finnas snäll personal som kan låna sin personaltoalett om det verkligen kniper - men man kan inte räkna med det. Kanske är vanligare och finns mer info om det utomlands men har fått för mig att det ska finnas någon app där man kan se på en karta vart det finns tillgängliga toaletter, och tror t.om. det finns privatpersoner som lägger ut att det är okej att komma till dem för toabesök... var dock länge sedan jag hörde talas om detta och minns ej vart eller vad appen eller apparna heter... Om du vet vart du ska resa, kolla vart det finns toaletter på plats och på vägen dit om det finns oro för det. Om man kan så är det ju alltid bra att gå på toan innan man åker iväg någonstans.

Anmäl
2018-05-16 23:19 #4 av: Carrosh

Det enda du egentligen kan göra är att faktiskt åka iväg. Låt inte rädslan styra - då stänger du bara in dig själv!

Hade också sådana här problem och tankar tidigare. Jag fick stor hjälp av KBT. Kanske något som kan vara nyttigt för dig också, om det psykiskt betingat?

Anmäl
2018-05-29 13:12 #5 av: Sommarek

Instämmer med föregående talare om KBT, eftersom det är ett problem som inte kan lösas tillfälligt. Dock använde jag mig av tillfälliga lösningar innan jag fick ordning på min mage, som att ta medicin i förebyggande syfte (vilket jag absolut inte rekommenderar som en lösning, men det funkade när det var akut) och att faktiskt även juicefasta innan jag skulle någonstans. Inte ens min mage kunde hitta på något med juice, liksom. Men som sagt, detta var akutlösningar och inget som är hållbart på sikt.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl
2018-05-30 18:03 #6 av: kalleknuts

Aaa har precis börjat på kbt och hoppas på det bästa.
Hur fick du ordning på din mage Sommarek?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.